Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentte yaptığı mitingle ilgili değerlendirme toplantısı gazetecilerin, eski İl Başkanı Ökkeş Eruslu’yla ilgili sorularında fena sinirlendi.
ERUSLU’NUN TELEFONLARI PARTİ REHBERİNDEN SİLİNDİ
İl Başkanlığı binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski İl Başkanı Ökkeş Eruslu’yu ziyaret etmesinden son derece memnun olduğunu ve ziyareti 15 gün önceden bildiğini söyledi. Uzer, ''Ziyaretin olacağını ben 15 gün öncesinden biliyordum. Başbakanımız bir vefa örneği göstererek kendilerini ziyaret etti.
Sonuçta Eruslu, partimizin eski il başkanı, partiye yıllarca hizmet etmiş, değerli bir büyüğümüz. Ziyarette ayrıca bende bulundum'' dedi. Eruslu’nun iletişim bilgilerinin parti rehberinden neden silindiğine ilişkin bir soruya oldukça sinirlenen Uzer, “Burası postane değil. Bu soruda art niyetlisiniz” diye konuştu.
MİTİNGE 30-35 BİN İNSAN KATILDI
İl Başkanlığı binasında, yapılan toplantıda AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu ile ilçe belediye başkanları da yer aldı.
Türkiye'nin referandum sürecine girdiğini belirten İl Başkanı Ahmet Uzer, başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilerin de hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep'te yaptığı mitingi değerlendiren Uzer, basında mitingle ilgili çeşitli açıklamalar gördüklerini belirtti. Siyasette çok farklı değerlendirmelerin olacağını ifade eden Uzer, "Özellikle mitingdeki kalabalık noktasında, çok uçuk kaçık alakasız rakamlar telaffuz ediliyor. Kalabalıkla ilgili 8 bin diyen de 50 bin diyen de var.
Biz bunlara saygı duyuyoruz. Önemli olan Başbakanımızın ve bizim olayı nasıl değerlendirdiğimizdir. Özellikle havanın sıcak olması, Ramazan ayı ve insanların yoğun işlerinin olmasına rağmen, 43 derece sıcaklıkta 30-35 bin insanı toplayabiliyorsanız bu büyük bir başarıdır. Önemli olan halkımızın olayı nasıl gördüğüdür. Pazar gününden beri hangi ortama girsek, bu kalabalığı nasıl bir araya getirdiniz diye insanlardan büyük bir övgü alıyoruz. Bunun bir tek açıklaması vardır. O da Başbakanımıza ve partimize olan ilgidir" dedi.
KÖMÜR DAĞITIMI DURDURULDU
Gaziantep'te aşırı sıcak havada kömür dağıtımı konusunda da açıklama yapan Uzer, "Cumhuriyet Halk partili milletvekillerinin gayretleriyle Türkiye gündemine gelen kömür dağıtımı konusu var. Biz hükümetimizin her yaptığı işin arkasındayız. Bunların fakirin derdiyle bir işi yok. Onların dertleriyle dertlenme gibi bir dertleri yok.
7 yıldan beri kömür hep yazın dağıtılır. 45 derecede kömür dağıtılıyor diyenlere sormak lazım; eksi 10 derecede mi dağıtalım? Bu olayı gündeme getiren CHP'li milletvekilleri kömürlerini kışın mı alıyorlar. Gidin bakın bütün apartmanlara kömür iniyor. Kömür yazın alınır. Bu yıl tahminen söylüyorum; dağıtılan kömür 30 bin ton olacak. Bu kadar kömürü yaz ayında başlamazsak ne zaman dağıtacağız. Siz bu kömürleri bu aylarda dağıtmazsanız o insanlar kışın kömürsüz kalırlar. Ben bu konuda endişeliyim. CHP, nasıl belediyelerin öğrencilere verdiği bursları kestirdiyse, bir mahkeme açıp kömür yardımlarını da kestirir diye endişeliyim. Bu konuda fakir aileler adına korkuyorum" diye konuştu.
“DEĞERLENDİRME GAZİANTEP HALKININ”
Muhalefet partilerinin Anayasa değişiklik paketiyle ilgili itiraz bulamadıkları için bu tür konuları gündeme getirdiğini savunan Uzer konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu konularda konuşacak bir şeyleri olmadığı için farklı alanlara yöneliyorlar. Bu konudaki değerlendirmeyi değerli Gaziantep halkına bırakıyorum. Zaten valilik kömür dağıtımını da durdurdu. Niçin durdurdu; siyasi malzeme yapılmasın diye. CHP'li muhtarlar kömür ne zaman dağıtılacak diye bize soruyorlar. Bunlara ne cevap verelim. Gitsinler kömürün ne zaman dağıtılacağını CHP'li milletvekillerine sorsunlar".
“ÖZTÜRKMEN’DEN ÖZÜR DİLEMEDİM”
Uzer, gazetecilerin "Başbakan afişleriyle ilgili CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'den özür dilemişsiniz" sorusu üzerine şunları söyledi: "Konuyla ilgili Pazartesi günü Hasan Öztürkmen'i aradım. Kendisi şahsi olarak benim dostum ve arkadaşımdır. Bugün afişleri kaldırıyoruz dedim. Bir mahkeme kararı olmuştu ve cumartesi günü kaldıramamıştık. Pazar günü de miting vardı. Pazar günü öğleden sonra kaldırmaya başladık. Bu siyasi tansiyon yükselmesin. Sizin siyasi lideriniz de gelirse her türlü konuda size yardımcı oluruz. Yani özür deleme filan yok. Sadece afişlerin kaldırılacağını söyledim"